zegeltjes sparen voor een autoAls je verzamelaar bent, is het een uitdaging om de hele verzameling compleet te krijgen. Dit keer zegeltjes verzamelen voor een auto.

Manlief heeft niet dezelfde tick, dus toen de Jumbo een spaaractie startte voor een auto van Max Verstappen, spaarde hij wat halfslachtig wat zegeltjes. We komen niet vaak bij de Jumbo, dus het gaat niet zo snel. Zegeltjes verzamelen voor een auto dus ook niet. 

Toen bleek dat hij het niet ging redden en de actie bijna afliep, besloot ik in te grijpen (zonder dat hij het wist). Ik krijg echt een kick van spaarkaarten vol sparen, gewoon omdat halve spaarkaarten me irriteren.

Natuurlijk spaar ik niet alles, maar vroeger spaarde ik ook de Gouda’s Glorie zegeltjes en als je dan een paar spaarkaarten vol had, ging je naar de winkel of bestelde je uit de catalogus. Dat kan ook met Douwe Egberts punten. Die spaar ik wel, maar geef ik net zo makkelijk weg. Gewoon omdat koffie mijn ding niet is. Zucht, die goeie oude tijd. Hihi!

Ik spaarde ook de beertjes van Zwitsal en de zegels van Het Stoepje. Geen idee of ik hier ooit iets mee wil gaan doen. Ik ben gewoon hebberig en vind het leuk om zegeltjes te plakken. Ik heb altijd moeten leven met verzamelwoede en dus altijd moeten kiezen voor zelfbeheersing. Wat soms wel lukt en soms niet.

Afijn, ik wilde dus voor manlief een auto scoren en zette een vraag uit op een vraag-en-aanbod-groep op Facebook en vroeg naar de zegels. Het handige van de actie is dat je ook digitaal zegels kon sparen, dus al snel was mijn kaart vol.

Je hoeft dan niet langs om de zegels op te halen. Dat zou in dit geval met mijn lastige lijf niet lukken en dan was de verrassing verknald. Maar digitaal lukte ook. Dat heeft echt voordelen. Je raakt je zegeltjes nooit kwijt of ze plakken niet vast aan voorwerpen waar je ze never nooit meer afkrijgt.

Eerst kreeg ik er eentje, toen twee en ook nog van iemand 13 zegels. Ja, dat schiet op. Binnen no-time had ik de kaart vol. Joepie!

Allereerst is er de kick om de kaart vol te krijgen. Als verzamelaar pur sang is dat doel een. Daarnaast is het leuk om de beloning hiervoor te incasseren.

Hoewel je bij moet betalen voor zo’n auto. € 7,99, wilde ik hem toch hebben. Want zeg nu zelf: dat bedrag is een schijntje in verhouding met mijn Disney-beeldjes. Die zijn pas duur.

Voordat ik de vraag uitzette op Facebook, had ik al eens rondgekeken op Marktplaats, maar kom op zeg! € 20 voor een volle  spaarkaart!

Er zijn toch mensen die dit bieden. Dat was me toch echt te gortig. Zelfs voor mij als shopaholic (shopaholic confessions). En ja, als je het geld hebt. Maar mijn uitdaging was om juist de zegels te scoren, zonder zoveel bij te betalen. Dat is juist het leuke.

Hoe gaaf is het dan om te merken dat er compleet wildvreemden zijn, die je hun zegels geven. Gewoon om je een knipoogje te bezorgen. Vol voldoening keek ik naar mijn volle kaart. Hier kon ik manlief echt blij mee maken. En mezelf ook een beetje, hoor! Zo zachtjesaan word ik ook een beetje fan van Max. 

Dus hup, een auto besteld en nu maar hopen dat manlief het leuk vindt. Hij moet hem wel zelf ophalen, want zelf kan ik dat niet door mijn lastige lijf wat me nog steeds bijna dagelijks kwelt, dus ik heb het hem wel moeten vertellen.

Zegeltjes verzamelen voor een auto 

Ik was toch een beetje trots op mezelf. Als ik iets in mijn hoofd heb, moet alles daar voor wijken, zelfs een verstandige beslissing. Maar doordat ik van tevoren met mezelf de afspraak had gemaakt er niet meer dan die € 7,99 aan te besteden, trapte ik niet in de valkuil van de hoofdprijs betalen.

Eergisteren was het moment daar. Hij was toch wel echt blij. Onze auto is slechts een Opel Agila (waar ik overigens echt wel heel dankbaar voor ben) en ik zie de blik in zijn ogen als hij naar de Formule 1-car kijkt. In zijn ogen blinkt dan even een Max-momentje.

Of hoe ik het zou noemen: een knipoogje. Ik weet inmiddels dat je zuinig op moet zijn op knipoogjes. Nog zuiniger dan op een fysieke verzameling. Er komen dagen dat je ze namelijk keihard nodig hebt en ik kan het weten. 

Het is zo leuk om een ander blij te maken. Dat kan ook met mijn digitale producten of dichtbundel Mammoedig. Je vindt ze in mijn webshop. Geen Max Verstappen-auto, maar wel mooie knipoogjes. 

Hou je haaks!

Alle knipoogjes op een rij staan onderaan deze pagina. Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat je de hoop op beter nooit verliest.